Hatha Ioga

Pràctica de Ioga tradicional

Què és el Hatha Ioga?

 Els camins del ioga són molts, però segons la naturalesa de la persona, un camí serà més apropiat que un altre. Els cinc tipus principals de ioga són: Karma ioga (ioga de l’acció), Bhakti ioga (ioga de la devoció), Gñana ioga (ioga del coneixement), Tall ioga (ioga mental) i Hatha ioga.

Aquest últim, el Hatha Ioga és dels més coneguts i practicats en occident encara que tots ens porten al mateix lloc; al coneixement d’un mateix. A mesura que la pràctica va madurant tots els camins es van fusionant, convertint-se en un sistema de ioga integral, que és el que ens interessa. Es diu que el Hatha Ioga és el ioga físic i en part és cert. Però jo diria més aviat que és un ioga que et prepara per a la vida, per al quotidià.

Hatha yoga

Per què practicar Hatha Ioga?

En classe de Hatha Ioga treballem la força i l’estabilitat, d’aquesta manera ens preparem per a situacions en la nostra vida que requereixin d’aquestes qualitats. També treballem l’equilibri i això ens aporta equanimidad mental i emocional. A més en la pràctica de Hatha Ioga realitzem postures d’extensió, flexió, torsió i estiraments aportant flexibilitat al nostre cos físic, però sense oblidar-nos que de manera inconscient estem creant noves maneres de pensar. Ens tornem persones menys rígides, més tolerants i obertes a la vida acceptant les coses tal com són.

En el ioga ens enfoquem en la respiració en fer les postures. Som conscients del nostre cos i del moment present, la qual cosa ens aporta major claredat i pau en moments d’angoixa, estrès i ansietat. Al final, el que comença sent un exercici físic, acaba convertint-se en un sistema complet d’autoconeixement.

En què ens diferenciem respecte a altres centres?

Sóc Esther, la meva carrera professional es basa en el cultiu del cos i la ment, a través de diferents disciplines com la dansa, tribal fusió, i el ioga, això m’ha donat un gran avantatge a l’hora de transmetre qualsevol coneixement. En Tot Natural, de Sant Boi de Llobregat, tinc l’oportunitat de dirigir classes de Hatha Ioga, fidel a la tradició i la filosofia oriental, amb el màxim respecte a aquesta disciplina que tant m’ha aportat.

Un gran avantatge és que són classes reduïdes, per tant l’atenció és molt personalitzada en la pràctica, puc anar corregint cada asana, acompanyant-te en tots els aspectes en aquest camí d’autoconeixement, en el qual cada dia aprenem una cosa nova.

TINC GANES DE CONÈIXER-TE!

Esther Mañes

Especialitzacions d’Esther

Esther, la nostra professora de Dansa del ventre i tribal fusió, porta des de l’any 2006 formant-se com a instructora en diferents especialitzacions, d’aquesta manera les seves classes són úniques

Descobreix els altres estils de ioga que fem en el Tot Natural, prement sobre el mini yogui.

Actividades Tot Natural

Si necessites més informació no dubtis a contactar a Tot Natural

Tanca filtres
Selecciona