Txi Kung

Allibera tensions i bloquejos

Que és el Txi kung?

El Txi kung és un antic art terapèutic que forma part dels cinc pilars de la medicina xinesa juntament amb l’acupuntura, la dieta, la farmacopea i el massatge tuina.

Seguint els principis de la filosofia taoista del yin i el yang, des de l’antiguitat el poble xinès practica Txi kung com a mitjà per a assumir la plena responsabilitat personal de protegir la seva salut i ser capaces d’adaptar-se de manera harmònica als canvis de la naturalesa.

Actividades Qi Gong Individual

Qi és l’energia vital que impregna tot, des dels moviments planetaris fins als nostres pensaments i emocions, una cosa insondable que manté tot en l’univers. Gong significa pràctica o cultiu, una habilitat adquirida que requereix una dedicació gradual, constant i humil.

La pràctica del Txi kung és un espai per a entrar en contacte amb el silenci i la quietud. Tracta de buscar la simplicitat, la suavitat, realitzar els exercicis sense esforç ni tensions, despertant la sensibilitat i fent petites accions perquè el cos pugui manifestar la seva pròpia saviesa o homeòstasi.

Perquè practicar Txi kung?

Encara que avui dia, en el món modern, tenim accés a increïbles avanços mèdics i tecnològics, malalties cada vegada més complicades assoten a la humanitat. El Txi kung es proposa com un antic camí cap a la salut i la longevitat que continuen sent tan rellevants avui com ho van ser fa centenars d’anys.

La pràctica es desenvolupa sobre els tres tresors amb els quals experimentem la vida: el cos, la ment i les emocions. A través d’exercicis suaus i senzills, es crea espai a nivell físic i s’alliberen bloquejos articulars i tensions musculars. Harmonitza els òrgans interns i activa la circulació sanguínia i energètica, augmentant progressivament la immunitat general enfront de tota mena de desequilibris.

La respiració reflecteix l’estat del nostre sistema nerviós. Una respiració rítmica, suau i profunda, va alliberant nusos emocionals i els transforma en sentiments més harmònics com la bondat, la serenitat i la confiança.

És ben sabut que els patrons de pensament poden influir en tots els aspectes del nostre ésser. En harmonitzar el moviment juntament amb la respiració la ment es va calmant, obrint passo a la llum de la consciència que ja es troba en el nostre interior.

En què ens diferenciem respecte a altres centres?

 Sóc David, professor de Txi kung en Tot Natural, a Sant Boi de Llobregat. En totes les classes dediquem un temps a la meditació asseguda i a l’automassatge, que ocupen un lloc especial en la practica de Txi kung.

La meditació ens ensenya a observar la realitat moment a moment i submergir-nos per sota de les ones de pensaments i històries personals on tot està en perfecta quietud i resideix tot el potencial de salut. L’ automassatge facial és un espai d’autocura on ens donem una pausa per a tractar-nos amb amabilitat, alentim el ritme, relaxant i estimulant cada àrea de la nostra cara com un microsistema de tot l’organisme.

La salut i el benestar és una cosa que no es pot comprar, és una cosa que cal conrear i tenir present dia a dia, un Gong

David Muñoz

Especialitzacions de David

David, el nostre professor de Txi kung, porta molts anys de pràctica i amb formacions contínues per a oferir-te el millor

  • Formació de Txi kung per a la Salut i el Desenvolupament personal – Escola de Txi Kung Tres Tesoros
  • Formació contínua de Txikung Terapèutic Taoista – Pablo Lozano
  • Practicante de Hun Iuan Taiji Quan

 

Si necessites més informació no dubtis en contactar amb Tot Natural

Tanca filtres
Selecciona